Dodijeljene zahavalnice zaslužnim pojedincima za promicanje volonterstva

06.12.2023.
U povodu Međunarodnog dana volontera, Robert Markt, izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa,  prigodno je dodijelio zahvalnice članovima Povjerenstva za razvoj volonterstva Hrvatskog Crvenog križa čiji je mandat simbolično započeo 5. prosinca 2020. godine.



Povjerenstvo za razvoj volonterstva Hrvatskog Crvenog križa predlaže i provodi mjere i aktivnosti s ciljem promicanja i razvoja volonterstva, usmjerava strateški razvoj volonterstva aktivno djelujući između organiziranih sjednica, sudjeluje u procesu izbora, odabira i dodjele volonterskih priznanja Hrvatskog Crvenog križa te sudjeluje i u drugim aktivnostima vezanim uz unaprjeđenje pravnog i društvenog okvira za volontiranje, priznavanja vrijednosti volontiranja, razvoj novih volonterskih programa i sve ostale aktivnosti u svrhu unaprjeđenja volonterstva u Hrvatskom Crvenom križu.



Članovi Povjerenstva prošle su tri godine predano radili i doprinosili razvoju volonterstva te je upravo ovo prigoda kada im se treba zahvaliti. Pojedinačni doprinos svakoga od njih, potpuno različite perspektive, profesionalni, ali i osobni pogledi po pitanju volonterstva usmjeravali su i podržavali rad Povjerenstva. Veliko hvala svim članovima na vremenu i trudu koji su uložili u rad ovog Povjerenstva!



Nakon dodjele Zahvalnica članovima Povjerenstva, prim. Josip Jelić, predsjednik Hrvatskog Crvenog križa dodijelio je i jubilarnu zahvalnica Ivi Vrebac Odlukom Glavnog odbora, za poseban doprinos i nesebično pruženu pomoć u ostvarivanju humanitarnih ciljeva.



Iva Vrebac volontirala je u Crvenom križu još od 2003. godine te je bila predsjednica mladih Hrvatskog Crvenog križa kroz puna dva mandata. Kao volonterka sudjelovala je u svim područjima djelovanja Crvenog križa te se posebno zalagala onda kada je to bilo najpotrebnije volontirajući u svim kriznim situacijama. Iva Vrebac predstavljala je Hrvatski Crveni križ i na međunarodnim sastancima, konferencijama, kampovima, te je zbog svog zalaganja bila prepoznata od strane drugih nacionalnih društava Crvenog križa te ponosno sudjelovala kao članica Europske mreže mladih.



Iva Vrebac se glasno, razborito, rječito i s ponosom zauzimala za prava mladih, zagovarajući ravnopravan položaj mladih Hrvatskog Crvenog križa u vodećim strukturama Hrvatskog Crvenog križa na što može biti posebno ponosna, a što je prepoznato i uvaženo i od strane vodstva Hrvatskog Crvenog križa, dok je s druge strane onima najranjivijima prilazila ponizno, toplo, prijateljski, suosjećajno i prije svega - humano.  



Hrvatski Crveni križ je ponosan što u svojim redovima ima upravo takve primjere humanitaraca koji žive po načelima Crvenog križa! Hvala im!