Diljem Hrvatske održana prva razina Natjecanja mladih Hrvatskog Crvenog križa

11.03.2024.
Prva razina Natjecanja mladih Hrvatskog Crvenog križa održana je u subotu u gradovima diljem Hrvatske. Na natjecanju se provjerava teorijsko znanje o Pokretu Crvenog križa, Hrvatskom Crvenom križu i djelatnostima Hrvatskog Crvenog križa, poznavanju ljudskih prava i prava djeteta te prve pomoći.


 
Znanje prve pomoći pokazuje se i na praktičnim radnim pozicijama s realistično prikazanim situacijama i ozljedama, a upravo te aktivnosti uvijek izazivaju najviše pozornosti.


 
Gradska, općinska, odnosno školska razina natjecanja provedena je u 88 društava Hrvatskog Crvenog križa, a ukupno je sudjelovalo više od 450 ekipa, odnosno više od 2 700 učenica i učenika osnovnih i srednjih škola diljem Republike Hrvatske.


 
Natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa odlična je prilika za pokazati naučene i usvojene vještine i znanja koja život znače te istovremeno prilika za međusobno upoznavanje, druženje i sklapanje novih prijateljstava.


 
Svim natjecateljicama i natjecateljima čestitamo na sudjelovanju, a onima među njima koji su se svojim rezultatima malo više istaknuli i osvojili prvo mjesto te se tako plasirali na međužupanijsku razinu natjecanja, želimo puno sreće u pripremama i samom sudjelovanju na drugoj razini natjecanja u subotu, 13. travnja 2024. godine.