Diljem Hrvatske društva Crvenoga križa obilježavaju Svjetski dan prve pomoći

08.09.2023.
U Gospiću je danas obilježen Svjetski dan prve pomoći. Svi zainteresirani građani imali su prilike upoznati se s osnovnim postupcima prve pomoći, a provedena je i akcija mjerenja krvnog tlaka i razine šećera.

Građani su vježbali i korištenje automatskog vanjskog defibrilatora, a mogli su pogledati i prezentaciju bočnog položaja i reanimacije.



„I danas vam ovdje pokazujemo koliko je važno znati prvu pomoć. Svjetski dan prve pomoći prilika je da se svi zajedno podsjetimo kako znanje prve pomoći čini razliku između života i smrti“, poručio je okupljenim posjetiteljima Robert Markt, izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa.

Akciji obilježavanja Svjetskog dana prve pomoći u Gospiću odazvali su se brojni građani, a posebno su zainteresirani bili najmlađi. Najviše ih je razveselilo kada su shvatili da i djeca mogu i trebaju naučiti prvu pomoć.



Svjetski dan prve pomoći koji se obilježava svake druge subote u rujnu, proslavlja se diljem Hrvatske. Društva Crvenoga križa provode brojne zanimljive i korisne akcije. Danas se puno ljudi, a osobito najmlađih okupilo i u Novoj Gradišci.

Predsjednik Hrvatskog Crvenog križa dr. Josip Jelić svim okupljenima u Novoj Gradišci je poručio kako su mnoge smrti mogle biti izbjegnute da su ljudi u blizini kada se događala nesreća, znali prvu pomoć.



Pozivamo vas da i vi s nama i našim društvima obilježite Svjetski dan prve pomoći!