Čestitali smo rođendan simpatičnoj 100-godišnjakinji čiji je život obilježila humanost

28.03.2024.
Predstavnici Hrvatskog Crvenog križa posjetili su gospođu Mariju Mrakovčić, divnu ženu koja je nedavno proslavila svoj 100. rođendan. Unatoč godinama, gospođa Mrakovčić i dalje je vitalna i s osmijehom se prisjeća prošlosti.

Gospođa Mrakovčić porijeklom je s otoka Ugljana, a po struci je profesorica hrvatskog i njemačkog jezika. U stotinu godina njezina života dogodilo se mnogo toga, a za nas se prisjetila kako je tijekom Domovinskog rata s  pokojnim suprugom dr. Miljenkom Mrakovčićem, organizirala prikupljanje i dostavu hrane, lijekova, odjeće i svih ostalih potrepština iz njemačke Fulde na Krk.

Iako su sa svoje dvoje djece tada živjeli u Njemačkoj, tijekom Domovinskog rata supružnici Mrakovčić stavili su se na raspolaganje Gradskom društvu Crvenog križa Krk te prikupljanjem i dostavljanjem pomoći pomagali koliko su mogli na rodnom Krku, ali i šire.

Njihova briga i pažnja posebno je bila usmjerena na najmlađe jer je gospodin Mrakovčić po struci bio pedijatar. Izliječio je mnoge mališane, kako u Njemačkoj, tako i u Hrvatskoj. Supružnici su zajednički organizirali i dostavljanje pomoći namijenjene upravo specifičnim potrebama djece.



U želji da joj se kaže hvala za sve što je tijekom života napravila, predstavnici Hrvatskog Crvenog križa uručili su gospođi Mrakovčić mali znak pažnje za njezin 100. rođendan. Bila je to prilika da joj se posebno zahvali na pružanju podrške aktivnostima Crvenog križa u Hrvatskoj, ali i ljudima koji su bili u teškoj situaciji.

Gospođa Mrakovčić razveselila se posjetu te zahvalila Hrvatskom Crvenog križu i Gradskom društvu Crvenog križa Krk na lijepim željama. Istinski je blagoslov imati takve ljude u našoj zajednici. Njezina ljubav, hrabrost i nesebičnost inspiracija su za sve nas, a njezin primjer neka nas uvijek podsjeća na moć ljudske dobrote i solidarnosti.