Pomoć područjima pogođenima poplavama u RH

Hrvatski Crveni križ od 16. svibnja 2014. godine prikuplja pomoć za osobe koje žive na područjima pogođenima poplavama u Republici Hrvatskoj.

Donacije se mogu uputiti:

Molimo građane koji žele volontirati u Crvenom križu i pomoći da se jave društvu Crvenog križa u svom mjestu stanovanja. U društvima Crvenog križa svi zainteresirani bit će upisani u evidenciju volontera.

Adrese svih društava HCK možete pronaći na našoj web stranici u padajućem izborniku desno.

Sve on-line uplate izvršene putem PBZ Carda, uplate u poslovnicama Privredne banke Zagreb i Zagrebačke banke oslobođene su bankovnih naknada. Fizičke osobe koje izvrše uplatu u poslovnicama Splitske banke kao i putem internet bankarstva oslobođene su bankovnih naknada. FINA je oslobodila od naknade uplate građana na račun Hrvatskog Crvenog križa u periodu od 21. svibnja do 15. lipnja. Sve uplate putem Hypo Alpe-Adria-Banke u humanitarne svrhe prema tarifi banke oslobođene su naplate bankovne naknade. Raiffesisen banka je oslobodila od bankovnih naknada sve uplate, koje se odnose na donacije, uplaćene u korist računa Hrvatskog Crvenog križa za pomoć u poplava (i u poslovnicama i putem internetskog bankarstva). 

*Mobilni operatori Moj telekom d.o.o., Hrvatski telekom (HT), Vipnet, Tele2 Hrvatska i OT-Optima Telekom d.d., odlučili su se odreći svih prihoda od poziva na humanitarni broj telefona 060 9011. Vlada RH odrekla se PDV-a na donacije putem telefonskih poziva.

**Telefonski operator: Moj telekom d.o.o., Trg Krešimira Ćosića 11, Zagreb, MB 02497913, tel. 01/3659-058

Djelatnici i volonteri društava Hrvatskog Crvenog križa prikupljaju podatke o mjestu smještaja osoba evakuiranih s područja pogođenih poplavama u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Podaci se ažuriraju kako pristižu iz prihvatnih centara.

Građani koji ne mogu stupiti u kontakt s članovima obitelji i prijateljima na poplavljenim područjima mogu kontaktirati Službu traženja Hrvatskog Crvenog križa na broj telefona 01/4655-814 ili 01/4655-813.

Zahvaljujemo na svim donacijama, a sredstvima javnog priopćavanja zahvaljujemo na medijskoj potpori.

Zahvaljujemo svima koji su putem Hrvatskog Crvenog križa uputili svoju pomoć.

 

Galerija: