Hrvatski Crveni križ

Svjetski dan prve pomoći: Oko 80 posto nesreća događa se u domovima!

Sutra se obilježava Svjetski dan prve pomoći i prilika je to za podizanje svijesti javnosti o važnosti znanja, vještina i dostupnosti prve pomoći kako bi se spasilo što više života.

Ovogodišnja tema Svjetskog dana prve pomoći su nesreće u domaćinstvu koje se odnose na sve iznenadne i neočekivane događaje, a koji se mogu dogoditi kod kuće ili u neposrednoj okolici te  uzrokovati ozljede ili smrt. 

Domove ljudi doživljavaju kao sigurna mjesta, ali upravo se u njima događa oko 80 posto svih nesreća i to najviše u prostoru dnevnog boravka. Najčešće nesreće koje se događaju u domaćinstvu su padovi, gušenja, udari struje, trovanja, utapanja, srčani udari, opekline, gubitak svijesti…

Većina nesreća u domaćinstvu može se izbjeći poduzimanjem osnovnih sigurnosnih mjera opreza, ali i poznavanjem postupaka prve pomoći. Upravo prva pomoć početni je korak u poduzimanju učinkovite i brze akcije koja pomaže smanjiti ozbiljne ozljede i poboljšati šanse za preživljavanje.

Hrvatski Crveni križ, kao vodeća organizacija za edukaciju laika iz pružanja prve pomoći, na ovogodišnji Svjetski dan prve pomoći želi pozvati sve ljude da ulože u svoje znanje iz prve pomoći jer će jedino tako znati djelovati u situacijama kada su ugroženi njihovi najmiliji.
Zajedno sa svojim društvima, Hrvatski Crveni križ Svjetski dan prve pomoći obilježit će diljem Hrvatske prigodnim aktivnostima.

Posebno atraktivno bit će događanje u u Osijeku na Trgu Svetog Trojstva (osječka Tvrđa) s početkom u 10 i 30. U za tu prigodu kreiranim prostorijama koje ima svaki dom, građanima će biti prikazane potencijalne nesreće koje se događaju te postupak pružanja prve pomoći u takvim situacijama.

HCK stoga poziva sve građane da dođu na prikaz aktivnosti u mjestu u kojemu žive i nauče vještine koje spašavaju živote.  
 


Galerija

Adresar

Društvo Crvenog križa Bjelovarsko-bilogorske županije


Adresa: V. Nazora 13/1
Poštanski broj: 43 280
Ravnateljica: Melita Lozina
Telefon: 043 531 156
Fax: 043 531 156
E-mail: ckgaresnica@gmail.com
Gradovi i općine - više

Kontakti

Hrvatski Crveni križ,
Ulica Crvenog križa 14, P.P.93 10 001 Zagreb


Tel: +385 1 4655 814 ili +385 1 4655 813
Fax: +385 1 4655 365
E-mail: redcross@hck.hr
OIB: 72527253659

Pišite nam

© Hrvatski Crveni križ 2017. Sva prava pridržana.

Izrada web stranica Virtus Dizajn

Pošalji prijatelju