Hrvatski Crveni križ

Projekt „Pogled u plavo“

Projekt „Pogled u plavo“ gostovao je u Orebiću, Zaprešiću, Jastrebarskom, na Jarunu u Zagrebu, na Zagrebačkom velesajmu u sklopu sajma NAUTIKA, u Velikoj Gorici, Baškoj na otoku Krku, Velom Lošinju i na Trgu bana Jelačića u Zagrebu.

U sklopu projekta besplatno je zaronilo preko 1.800 posjetitelja koji su na taj način upoznati s ronjenjem. Ronioci specijalističkog ronilačkog tima HCK bili su aktivno uključeni u organizaciju ronjenja u projektu kroz sva tri osnovana tima za djelovanje u katastrofama.

Timovi: RK Dugave, RK Geronimo i RK HRVI Nemo Adriatic (30 ronioca članova specijalističkog ronilačkog tima HCK).

U humanitarnom dijelu projekta kroz gore nabrojane manifestacije za udruge koje rade s djecom prikupljeno je preko 70.000,00 kuna od sponzora i gradova domaćina.

Na završnoj manifestaciji Projekta „Pogled u plavo“ održanoj od 27. do 29. rujna na Trgu bana J. Jelačića, Goran Čolak, rekorder i svjetski prvak u ronjenju na dah postavio je novi Guinnessov rekord u ronjenju na dah s prethodnim udisanjem čistog kisika koji sada iznosi 22 minute i 30 sekundi.
Usprkos iznimno lošim vremenskim uvjetima, kiši i temperaturi od samo 12 stupnjeva, organizatori projekta RK HRVI Nemo Adriatic uložili su izniman trud i uz veliku pomoć Termostroja iz Lučkog uspjeli zagrijati vodu u bazenu (Remax) na potrebnih 27 stupnjeva. Za Goranovu sigurnost u bazenu brinuli su se specijalistički ronilački tim Hrvatskog Crvenog križa i ronioci jedinice za spašavanje Ureda za krizna stanja Grada Zagreba, a veliku pomoć u organizaciji cijele manifestacije koja je trajala tri dana na Trgu bana Jelačića pružili su i RK Geronimo, RK Dugave, RK Bofor iz Vignja, RK Solin, ZUDHOS i HVIDR-a Grada Zagreba.

Posebno treba istaknuti i nastup sinkroniziranih plivačica SINKRO MLADOST koje su pod vodstvom trenerice Tamare Smetko osmislile atraktivnu koreografiju i izvele je na kiši na samom početku programa te dolazak i podršku gradonačelnika Zagreba, Milana Bandića koji je bio i pokrovitelj obaranja Guinnessovog rekorda.

Obaranjem Guinnessovog rekorda u ronjenju na dah završena je prva faza projekta „Pogled u plavo – promocija ronjenja u Hrvatskoj“ i započinju pripreme za drugu fazu projekta „Pogled u plavo – promocija Hrvatske kroz ronjenje“ koja će započeti iduće godine u veljači na turističkom sajmu "f.re.e" u Münchenu na kojemu je Hrvatska zemlja partner, a sve uz pomoć Hrvatske turističke zajednice. Uz promociju Hrvatske i ronjenja, jedan od ciljeva projekta i dalje ostaje i edukacija građana o očuvanju okoliša i odlaganju otpada na za to posebno predviđena mjesta, u čemu će nas i dalje pratiti partner u projektu, tvrtka C.I.O.S. Grupa iz Zagreba, dok će za sigurnost u ronjenju brinuti ronioci HCK.

 


Galerija

Adresar

Društvo Crvenog križa Bjelovarsko-bilogorske županije


Adresa: V. Nazora 13/1
Poštanski broj: 43 280
Ravnateljica: Melita Lozina
Telefon: 043 531 156
Fax: 043 531 156
E-mail: ckgaresnica@gmail.com
Gradovi i općine - više

Kontakti

Hrvatski Crveni križ,
Ulica Crvenog križa 14, P.P.93 10 001 Zagreb


Tel: +385 1 4655 814 ili +385 1 4655 813
Fax: +385 1 4655 365
E-mail: redcross@hck.hr
OIB: 72527253659

Pišite nam

© Hrvatski Crveni križ 2017. Sva prava pridržana.

Izrada web stranica Virtus Dizajn

Pošalji prijatelju